Stánky se připravují

Zima přichází. Je Vaše dřevěná terasa připravená?

drevena-terasa-zima

Zima přichází. Je Vaše dřevěná terasa připravená?

 

Jak se blíží zima a teploty klesají, majitelé domů v oblastech s chladným počasím budou čelit výzvě, jak bezpečně udržet led a sníh mimo své dřevěné terasy. Hromadění sněhu se na venkovních površích může snadno změnit na led, což nejenže představuje bezpečnostní riziko, ale může také časem vést k poškození vaší dřevěné terasy. Se správným produktem, strategií a proaktivními opatřeními mohou majitelé domů účinně předcházet nebezpečnému nahromadění ledu na dřevěných terasách. Následují proaktivní opatření pro dřevěné terasy bez ledu během zimních měsíců.

 

  • Pravidelná údržba:

    Začněte svou zimní péči o palubu důkladným úklidem na podzim. Odstraňte nečistoty, zbytky a veškeré řasy, které by mohly být na povrchu. Doporučujeme čistič DeckWise® (část 1) a rozjasňovač (část 2), trochu vody a kartáč s tuhými štětinami.
    Pro více informací navštivte: Čistič a rozjasňovač dřevěných teras


  •  Aplikujte ochranný nátěr povrchové úpravy paluby:

    Před příchodem zimy a po dobrém vyčištění vaší dřevěné terasy zvažte použití vysoce kvalitní povrchové úpravy terasy. Čerstvá ochranná vrstva působí jako bariéra proti vlhkosti a snižuje možnost tvorby ledu. Povrchové úpravy z tvrdého dřeva DeckWise®, jako je Ipe Oil™ Plus™ nebo WiseCoat® univerzální povrchová úprava paluby, jsou také těsnicími prostředky a perfektní volbou pro přidání preventivního ochranného nátěru.
    Pro více informací navštivte: Ipe Oil® VS WiseCoat®


  • Odstraňte sníh z povrchu:

    Jakmile začne sníh padat, buďte ostražití a okamžitě jej odstraňte.
    Sníh, který se nahromadí během dne, může na povrchu paluby roztát a přes noc zmrznout a vytvořit tak nebezpečné ledové plochy. Pokud je to možné, odstraňte sníh z terasy smetákem nebo hrablem. Kovové a plastové lopaty mohou poškrábat terasu, odštípnout nebo poškodit povrch vašich dřevěné terasy . I když silné sněžení může vyžadovat lopatu, koště může snadno odmlátit dostatek sněhu z povrchu dřevěné terasy,  aby se později omezilo nahromadění ledu.

  • Produkty na tání ledu:

    Produkty na  tání ledu, jako je kamenná sůl (také znám jako chlorid sodný), jsou abrazivní a nejsou účinným rozmrazovacím prostředkem při teplotách pod - 15 stupňů. Mohou být škodlivé pro okolní půdu a potenciálně škodlivé pro rostliny a zvířata.
    Pokud používáte rozmrazovací granulát , DLH Hrdina spol. s.r.o. zjistili jsme , že alternativní produkty bez chloridů, které používají jako aktivní složku mravenčan sodný, fungují nejlépe na dřevo a kompozitní materiály.

    Další alternativou ke granulovanému rozmrazovači by byla tekuté rozmrazovače ledu. Nejčastěji doporučovaným odmrazovacím prostředkem je chlorid hořečnatý. Chlorid hořečnatý funguje dobře při nízkých teplotách, je šetrný k životnímu prostředí a nepoškozuje okolní půdu, vegetaci ani zvířata ve srovnání s jinými rozmrazovacími prostředky. Chlorid hořečnatý rychle rozpouští led díky svým hygroskopickým vlastnostem, což znamená, že absorbuje vlhkost. Když je aplikován na led, přeměňuje led na tekutou břečku nebo solný roztok tím, že nasává vlhkost ze vzduchu, což rychle začne tát led, na který je aplikován.


  • Venkovní koberečky nebo podložky:

    Dodejte své dřevěné terase další vrstvu ochrany a izolace pomocí venkovních koberečků nebo rohoží.
    Pomáhají zamezit přímému kontaktu mezi sněhem a ledem a povrchem vaší terasy , což usnadňuje odklízení v případě potřeby. To je zvláště dobrý nápad pro běžně používané cesty přes terasu. Výrobky pro domácnost: Pokud uvíznete nebo se přistihnete nepřipraveni a sníh již začal padat, existují některá řešení pro domácnost, která mohou fungovat jako odmrazovací prostředky. Zkuste použít produkt, který obsahuje sůl nebo cukr, jako je šťáva/solný roztok z okurek, slazené nealkoholické nápoje nebo si připravte vlastní směs soli nebo cukrové vody. Nalijte roztok na sníh nebo led, nechte jej proměnit v rozbředlý sníh a poté zameťte.


  • POZNÁMKA:

    S těmito tipy na péči o zimní palubu můžete zajistit, že vaše paluba zůstane v chladnějších měsících v bezpečí a bez ledu. Kombinace pravidelné údržby paluby, ochranných tmelů, rychlého odklízení sněhu, šetrného používání produktů na tání ledu a přidání venkovních koberečků nebo rohoží, to vše může přispět k bezpečnější zimě.