Stánky se připravují

Dřevěné terasy bangkirai - asijská kráska

Co ještě nevíte dřevěných terasách Bangkirai

drevene-terasy-bangkirai

 

Terasové prkna Bankgirai


Dřevěné terasy bankgirai zaujmou svým vzhledem, který se skládá z hnědé barvy a neviditelného vzoru zrn. Tento typ výrobku má velmi vysokou přirozenou odolnost vůči biologickému rozkladu a pokrývá nejvyšší třídu použití 5. Trvanlivost dřeva bankgirai ve venkovní zahradní architektuře se odhaduje až na 20-30 let.

        Obsah:

  • Asijská kráska
  • Z praktického hlediska
  • Cena
  • Podle zákazníků

Drevena-terasa-iDeck-Praha 1

Terasové prkno Bankgirai – asijská kráska


Dřevěné terasy bankgirai má jedinečný vzhled, díky kterému vnáší na domácí terasy styl a charakter typický pro exotické kouty světa a v tomto případě i atmosféru orientálního východu, protože dřevo bankgirai pochází z Asie. Hlavní oblasti získávání této exotické dřeviny jsou Indonésie. Alternativní termín pro bangkirai je Yellow Balau.

Barva a struktura dřeva:


Bangkirai nejčastěji přichází v teplé hnědé barvě, včetně světlých i tmavých odstínů. Terasová prkna z této exotické dřeviny se mohou při slunečním záření zbarvit do stříbřitě šedé. Výrobky tohoto typu se vyznačují jednoduchým uspořádáním vláken a hladkou strukturou. Vyznačují se neviditelnými kresbami zrna.

Charakteristický:


Charakteristickým znakem dřeva bangkirai jsou dírky po čepech o průměru 0,5–1,5 mm, způsobené hmyzem pronikajícím do buničiny, žijícím pouze ve dřevě živých stromů. Tyto otvory jsou zcela přirozenou vlastností dřeva bankgirai a neměly by být považovány za vadu materiálu.

Dřevěné terasy bankgirai:

Terasové prkno Bankgirai z praktického hlediska
Dřevěné terasy bankgirai má mnoho výhod, které jsou důležité z praktického hlediska, ale nejdůležitější jsou vysoká přirozená odolnost proti biologickému rozkladu a vysoká mechanická pevnost. Díky těmto přednostem jsou terasová prkna ze dřeva bankgirai schopna přežít ve venkovní zahradní architektuře až 20-30 let, přičemž zůstávají neustále ve skvělé kondici.

Biodegradace:


Dřevo Bangkirai je odolné vůči mikro- a biokorozi a je odolné vůči napadení houbami a škůdci. Podle normy EN 350-2 specifikující životnost této exotické dřeviny je zařazena do pevnostní třídy 1-2, což znamená, že použití jako terasové prkno nám zajistí několik desítek let používání.

Vlhkost:


Bangkirai je přirozeně chráněna před nepříznivými vlivy vody a vlhkosti díky obsaženým olejům a vysokému obsahu křemíku. Díky tomu lze tento druh dřeva s úspěchem použít v okolí vodních ploch, jako jsou rybníky, koupaliště nebo břehy řek. Za zmínku stojí, že bangkirai zahrnuje nejvyšší třídu použití 5, tedy dřevo neustále vystavené mořské vodě.

Odolnost:


Bangkirai splňuje velmi vysoké požadavky na odolnost, lze jej tedy použít pro výrobu terasových prken, mostů a ochrany břehů – toto dřevo se výborně hodí jako stavební materiál. Tato odrůda je také velmi tvrdá a odolná proti oděru, poškození a poškrábání, proto se používá jak na soukromých pozemcích, tak na veřejných místech, která denně navštěvuje mnoho lidí.

Péče a impregnace:


Pro co nejdelší zachování jedinečného vzhledu terasového prkna bankgirai a jeho vysoké odolnosti vůči vnějším vlivům a každodennímu používání se doporučuje pravidelně o něj pečovat prostředky na čištění terasových prken a systematicky nanášet ochrannou vrstvu dřeva olej obsahující UV filtry zabraňující patinování dřeva. Impregnační práce se doporučuje provádět dvakrát ročně - před začátkem jarní a podzimní sezóny. Je třeba také pamatovat na to, že ačkoli dřevo bankgirai obsahuje oleje a vysoký obsah křemíku, časem se mohou ze dřeva vymýt a způsobit změnu barvy nebo korozi sousedních materiálů. Ke spojení bangkirai dřeva by se proto měly používat pouze šrouby a prvky z nerezové oceli.

Názory:


Dřevěné terasy bankgirai od DLH Hrdina se těší velmi dobrým ohlasům mezi individuálními i komerčními zákazníky. Oceňovány jsou zejména jeho vizuální kvality, vynikající funkční vlastnosti a atraktivní tržní cena.